Dit kan ik voor je betekenen


Mijn naam is Suzanne Knoben en ik help je graag om je persoonlijke verhaal of je zakelijke boodschap zo goed mogelijk op papier te krijgen. Dat doe ik al meer dan twintig jaar. Als tekstschrijver, copywriter, SEO-schrijver en redacteur, maar ook als eindredacteur en coördinator. Ik werk vooral voor opdrachtgevers in de omgeving van Maastricht, waar ik zelf geboren en getogen ben. Maar ik sta natuurlijk ook open voor opdrachten uit de rest van het land.

Mijn specialiteiten

Schrijven

Je kunt bij mij terecht voor een zakelijke tekst die overtuigt, blijft hangen en jouw doelgroep over de streep trekt. Maar ook voor een persoonlijk verhaal dat de lezer raakt. Als tekstschrijver vind ik het vooral leuk om mensen uitgebreid te interviewen. Liefst voor een blad waarin ik lekker breed mag uitpakken. Als de gelegenheid zich voordoet, maak ik graag gebruik van storytelling; een verteltechniek waarmee je een zakelijke boodschap op een verhalende manier verpakt. Maar in mijn pen zitten ook korte, krachtige webteksten, LinkedIn-profielen, zakelijke brochures, nieuwsbrieven en jaarverslagen.

Kijk op Facebook voor wat actuele voorbeelden.   

Redigeren

Als je zelf al een tekst geschreven hebt, maar nog niet helemaal tevreden bent, wil ik best eens kijken of het nog krachtiger, levendiger, duidelijker, grappiger, wervender, correcter of gestructureerder kan. 

Coördineren 

Je kunt ook de volledige productie van je website, social media-posts, brochure, blad, jaarverslag of nieuwsbrief aan mij overlaten. Ik ben een ervaren coördinator en eindredacteur. Zo ben ik sinds 2008 de eindredacteur van het interne maandblad van Provincie Limburg. In totaal heb ik al meer dan 100 nummers van dit blad mogen coördineren. Ik heb een netwerk opgebouwd van professionals met wie ik de meest uiteenlopende producties compleet voor je kan verzorgen. Van allereerste idee tot eindproduct. Eén van die professionals uit mijn netwerk is mijn eigen man Ralph Sluysmans. Als fotograaf maakt hij mooie beelden die goed aansluiten bij mijn teksten. Meer informatie over zijn werk vind je op sluysmansfotografie.nl

Webteksten

Lange tijd heb ik een haat-liefde-verhouding gehad met SEO. Dan had ik een leuke tekst geschreven voor een website om ‘m vervolgens voor mijn gevoel te verprutsen met allerlei SEO-trucjes. Gelukkig heeft Google intussen ook zonder al die trucjes in de gaten of een tekst relevant is voor jouw lezer. Ik maak een lekker leesbare, relevante én vindbare tekst voor je website, LinkedIn-profiel, je blog of voor je social media-kanalen.

Nieuwsgierig? Actuele voorbeelden deel ik op Facebook.

Storytelling

Mijn werk is het allerleukst als ik in de huid van een ander mag kruipen. Bijvoorbeeld in die van jou. In een mooi verhaal vertel ik jouw doelgroep over je dromen en de manier waarop je die droom - met vallen en opstaan -hebt waargemaakt. Of over je visie waarmee je anderen wil inspireren. Of over het doel dat je zo graag wil realiseren.

Storytelling is gebaseerd op de technieken die fictie-auteurs gebruiken. Qua stijl, maar ook qua opbouw van het verhaal. In een goed verhaal leeft de lezer mee met de hoofdpersoon. Je boodschap blijft als een soort ‘haakje’ achter in het hoofd van de lezer. Waarna nieuwe uitingen aan dat haakje worden gekoppeld.
Dankzij een goed verteld verhaal voelen lezers zich verbonden met jou. En zijn ze bereid om met je mee te bewegen in de richting die jij voor ogen hebt.

Dat verhaal hoeft niet per se over jou te gaan. Het kan ook gaan over je klant, je patiënt, je leerling of je buurman gaan. Met een goed verhaal laat je je doelgroep ervaren wat jouw product, dienst of idee voor hem of haar kan betekenen. Een goed verhaal blijft hangen, wordt gedeeld en zet aan tot actie.
Ik kijk ernaar uit om je te helpen bij de zoektocht naar dat ene, aansprekende verhaal. Of misschien wordt het wel een hele serie?

Mijn eigen verhaal is ook een voorbeeld van storytelling. Of kijk eens op mijn blog.

Ik werk onder andere voor:

Provincie Limburg • Vivantes Ouderenzorg • Gemeente Eijsden-Margraten • Van Harte Eijsden-Margraten • CoMeander • Caesus • Netwerk Acute Zorg Limburg • Brightlands Maastricht Health Campus en diverse ondernemers.

Write on tekstproducties
Schrijft – Redigeert – Coördineert
Suzanne Knoben
Burg. Wijnandsstr. 56, 6245 HC Eijsden 
T: 043-352 03 95
M: 06-55772536