Een BILLY-boekenkast vol verhalen


Ik ben geboren met een hoofd vol verhalen. Als kind was ik daar heel blij mee. Vooral op grijze, regenachtige dagen, als er buiten niets te spelen viel, plopten ze vanzelf omhoog. Dankzij die verhalen scheen in mijn hoofd altijd de zon. 

Vanaf het moment dat ik kon schrijven, bewaarde ik mijn verzinsels op papier. In de loop der jaren tikte ik complete boekwerken vol. Als ik maar hard genoeg oefende, werd ik misschien wel de nieuwe Annie M.G. Schmidt!

Annie

Maar ‘Annie’ stond niet op de beroepskeuzetest die ik op de middelbare school moest invullen. Daarom koos ik voor een ander beroep vol verhalen: ik ging Nederlands studeren en werd tekstschrijver.

Ik begon bij een groot energiebedrijf waar ik vooral schreef over kilowatturen en kubieke meters gas. In Jip-en-Janneketaal, dat wel. Maar verder kwam de kinderboekenschrijfster in mij niet echt aan haar trekken. Helaas. 

Echte mensen

Gelukkig kreeg ik tussen alle energiebesparingstips door de kans om over échte mensen te schrijven. Over hun dromen, ambities, verlangens, passies en frustraties. Dát waren de verhalen waar mijn hart sneller van ging kloppen.

Ik ontdekte dat echte verhalen nog mooier waren dan de verzinsels in mijn hoofd. Het lukte steeds beter om de wereld van een ander zo goed mogelijk te verwoorden.  

Mijn kantoortje

Om nog meer menselijke verhalen te kunnen schrijven, begon ik op mijn 23e voor mezelf, als freelance copywriter. In een klein, gezellig kantoortje waar alleen een bureau en een BILLY-boekenkast in pasten, maar waar ruimte was voor duizenden mooie verhalen.

In de loop der jaren groeiden mijn kantoorruimte en mijn klantenkring. In meer dan 20 jaar tijd heb ik ontelbaar veel mooie, warme gesprekken met interessante mensen mogen voeren. Hoe persoonlijker hun verhaal, hoe leuker ik het vind om het op te schrijven.  

Storytelling

Een verhaal dat leuk is om te schrijven, is vaak ook fijn om te lezen. Lezers herkennen zich namelijk in de dromen, de angsten, de pech en het geluk van een ander. Persoonlijke verhalen verbínden. En verbondenheid brengt mensen in beweging. Dat is de kracht van storytelling.

Breng je doelgroep in beweging

Wil jij ook graag mensen in beweging brengen? Je klanten bijvoorbeeld? Of je medewerkers of collega’s? Wil je ze overtuigen van je visie, je product, je dienst of je idee?

Vertel ze dan je verhaal. Waarom doe je wat je doet? Waar komt jouw passie vandaan? Wat maakt jouw boodschap zo urgent? Wat is de kern? En waarom dóet die ertoe? 

Kopje thee?

Ik help je graag bij de zoektocht naar die kern. We beginnen met een goed gesprek bij een kop thee (koffie mag ook). Samen ontrafelen we je verhaal en vangen het in de juiste woorden. Zodat jij de beweging in gang kunt zetten die je voor ogen hebt.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met op. Ik ben benieuwd naar je verhaal! 

Suzanne 

Write on tekstproducties
Schrijft – Redigeert – Coördineert
Suzanne Knoben
Burg. Wijnandsstr. 56, 6245 HC Eijsden 
T: 043-352 03 95
M: 06-55772536